Dertien Feyenoord-supporters opgepakt in Heerenveen

static

Dertien supporters van Feyenoord zijn zondag aangehouden in Heerenveen. Drie bleken tijdens een toegangscontrole geen kaartje bij zich te hebben en weigerden mee te werken. Daarop zijn ze aangehouden. Tien andere fans van Feyenoord werden vermoedelijk om dezelfde reden aangehouden op het station, meldt een politiewoordvoerder.

Feyenoorders zonder kaartje voor de wedstrijd zijn tot en met zondag niet welkom in de gemeente. Feyenoord speelt zondag het laatste duel van de competitie tegen sc Heerenveen. De gemeente Heerenveen heeft een noodverordening afgekondigd rond de wedstrijd, nadat er signalen waren binnengekomen dat fans van de Rotterdamse club op de bonnefooi naar Friesland zouden afreizen. Omdat ze zonder kaartje het stadion niet in mogen, is volgens de gemeente de openbare orde in het geding.

Fans met een kaartje moeten met een verplichte combivervoersregeling naar Heerenveen komen. Overtreders van het noodbevel kunnen rekenen op een stadionverbod van de KNVB. Op de toegangswegen naar Heerenveen worden controles gehouden.