Bevrijdingsconcert op Amstel afgesloten

Redactie

Bevrijdingsdag is zaterdag met een concert op de Amstel in Amsterdam afgesloten. Het concert werd dit jaar verzorgd door het Noord Nederlands Orkest en werd bijgewoond door koningin Beatrix en demissionair premier Mark Rutte.

Guus Meeuwis was dit jaar een van de solisten van het 5 mei-concert. Ook Sabrina Starke en mezzosopraan Karin Strobos lieten van zich horen. Meeuwis zong onder meer zijn lied Laat Mij In Die Waan en We Zullen Doorgaan van wijlen Ramses Shaffy. Ook werd er licht klassieke muziek gespeeld van onder meer John Williams en Dmitri Sjostakovitsj.

Tijdens het concert werd een vrijheidsboodschap vanuit de ruimte getoond. "Grenzen zijn alleen daar waar land en water elkaar ontmoeten. De aarde is een prachtige planeet die wij met elkaar delen. Ik vraag iedereen de vrijheid door te geven", liet André Kuipers vanuit het internationale ruimtestation ISS horen.

Behalve de koningin en de minister-president was ook de Duitse bondspresident Joachim Gauck aanwezig. Hij verzorgde eerder zaterdag de 5 meilezing in Grote Kerk in Breda in aanwezigheid van kroonprins Willem-Alexander en Mark Rutte.