Lotus mikt ook voor Spanje op podiumplaats

Peterselieman

Het Lotus F1 Team behaalde via Kimi Räikkönen en Romain Grosjean in Bahrein een tweede en een derde plaats. De renstal uit Enstone wil komende week in Spanje laten zien dat het geen toevalstreffer was en dat er meer podiumplaatsen in het verschiet liggen.

"Ik verwacht dat we erg competitief zullen zijn in Barcelona. Onze auto deed het er goed al tijdens de wintertests, maar sindsdien zijn we nóg sterker geworden," zei Räikkönen die hoopt op een goed resultaat in Spanje, maar weet dat het lastig gaat worden. "Iedereen kent dat circuit als z'n broekzak en komt er bovendien met een geüpdate bolide naar toe, dus het zal er dicht bij elkaar zitten, waardoor de strijd vooraan erg spannend zal zijn."

Teamgenoot Grosjean weet dat een goede kwalificatie belangrijk is. "Inhalen is in Barcelona namelijk erg lastig, dus het is belangrijk om er van een goede startplaats te vertrekken. Wij kunnen ons wat de kwalificatie betreft nog wel wat verbeteren, maar we hebben al wel wat ideetjes over hoe we dat moeten doen. Ik hoop dat het ons gaat lukken om ons op de eerste startij te kwalificeren," zei de Fransman die weet dat voor de race geldt dat de Pirelli-banden goed gehouden moeten worden en dat zijn team gebaat is bij hoge temperaturen.