Stevens baalt: "Jammer dat Raśl wegvalt"

donroyco

Schalke 04 moet na dit seizoen verder zonder Raúl. Trainer Huub Stevens vindt het jammer dat de routinier deze zomer vertrekt. Mede dankzij de inbreng van Raúl veroverde Schalke de derde plek in Duitsland. "Met de derde plek hebben we alles eruit gehaald wat erin zit", zei de coach in Voetbal International.

"Dat is voor Schalke hetzelfde als een kampioenschap. In vergelijking met vorig seizoen hebben we veel wisselingen gehad in de groep. Maar ik ben ontzettend lovend over deze selectie. Daarom is het jammer dat Raúl met al zijn ervaring en status wegvalt."

Jefferson Farfán tekende wel bij in Gelsenkirchen. "Daar ben ik heel blij mee. We houden nu een extra speler die snel is en voor gevaarlijke momenten kan zorgen. Het is goed dat Schalke zo'n speler kan behouden", verklaart Stevens, die weet dat topscorer Klaas-Jan Huntelaar in de belangstelling staat van diverse topclubs. "Hij wordt natuurlijk gevolgd, logisch als je zóveel scoort. Als die interesse concreet wordt, is hij moeilijk te behouden."

"Ons voordeel is wel dat wij een afkoopsom zullen krijgen", aldus Stevens, die na dit seizoen over zijn eigen toekomst gaan onderhandelen. "Ik heb hier een contract tot 2013 en daarna weet ik niet of ik nog wel op het veld wil staan als trainer. In november word ik 59 jaar. Ik heb bij mijn aanstelling gezegd dat Schalke mijn laatste club als trainer is, hoewel je dit soort dingen nooit zeker weet in het voetbal", besluit de Limburger.