'Kagawa meldt transfer naar Man. United'

donroyco

Shinji Kagawa zou op de Japanse televisie hebben bevestigd dat hij komende zomer naar Manchester United vertrekt. Kagawa wordt al langere tijd gevolgd door United en volgens Osaka TV is de transfer aanstaande. De regisseur van Borussia Dortmund zou bevestigd hebben dat hij komende zomer naar Old Trafford vertrekt.

"Op 12 mei speel ik mijn laatste duel voor Dortmund", zei de Japans international. "Daarna begin ik bij Manchester United."

Dortmund wilde graag door met Kagawa, maar die besloot af te zien van contractverlenging bij de kampioen van Duitsland. Directeur Michael Zorc liet eerder al weten dat een transfer naar Engeland aanstaande was. Het is vooralsnog onbekend hoeveel United betaalt voor Kagawa, die in 2010 voor 350.000 euro uit Japan vertrok.

In zijn eerste seizoen bij Die Schwarzgelben werd de Japanner direct kampioen en scoorde hij acht keer. Dit seizoen wist Kagawa elf keer het net te vinden, waarmee hij Dortmund aan titelprolongatie hielp. Kagawa heeft met de kampioen van Duitsland op 12 mei nog een bekerfinale te goed. Dortmund treft daarin Bayern München.