Rossi: "Ljajic beledigde mijn moeder"

donroyco

Delio Rossi werd deze week weggestuurd bij Fiorentina nadat hij Adem Ljajic klappen verkocht. De trainer was tot op het bot gekrenkt. De ervaren trainer liet zich woensdag tijdens het duel met Novara (2-2) gaan nadat hij Ljajic had gewisseld.

De Serviër applaudiseerde cynisch na de wissel en liet duidelijk merken dat hij zich niet kon vinden in het besluit van Rossi. De oefenmeester ging vervolgens verhaal halen bij Ljajic en deelde enkele rake klappen uit.

Rossi werd na de wedstrijd op staande voet ontslagen vanwege de vechtpartij. De reden achter het gevecht was volgens de Italiaan dat Ljajic hem diep gekwest had. "Toen Ljajic de dug-out in kwam, draaide hij zich om en viel mij verbaal aan in het Servisch", zei Rossi tegen La Repubblica. De coach begreep de boodschap.

"Ik heb veel Servische spelers onder mijn hoede gehad en ik begreep wat hij zei: neuk je moeder", aldus Rossi, die bij Fiorentina werd vervangen door Vincenzo Guerini. Er staan nog twee speeldagen op het programma in Italië. Fiorentina bezet op de vijftiende plek. Het is nog onbekend of de club sancties treft tegen Ljajic.