Huntelaar wacht beslissing Van Marwijk af

Frank (franklop)

Klaas-Jan Huntelaar wil geen kolen op het vuur gooien wat betreft de discussie over de spitspositie van het Nederlands elftal. De spits van Schalke 04 vertrouwt op een goede oplossing van bondscoach Bert van Marwijk. Hij wil zelf geen mening ventileren over de concurrentiestrijd die hij voert met Robin van Persie.

"Ik heb geen zin hier zelf een thema van te maken. Dat is niet verstandig. Elk woord van mij legt er alleen maar meer druk op. Dat thema is al gemaakt. Een basisplaats verdien je op het veld, niet door een interview", zegt hij tegen Voetbal International. Naar eigen zeggen zal het aan Huntelaar zelf niet liggen.

"Ik heb laten zien wat ik kan in het Nederlands elftal. Dat weten de mensen en ik heb ook niet het idee dat daarover twijfel is. Ik krijg altijd veel steun van de fans. Dat zijn leuke dingen, dat is eer voor mijn werk. Ik wil de supporters laten juichen. Straks weer die oranje massa op het EK. Als ik dat zie, hé, ik word daar zó scherp van."

De spits, die dit seizoen al 51 keer scoorde, zou ook met Van Persie een aanvalskoppel willen vormen. "Goede voetballers kunnen altijd samenspelen. Van huis uit is Van Persie meer een tweede aanvaller, terwijl ik een pure spits ben. Nu speelt Robin bij Arsenal als diepe spits en levert goede prestaties. We zien wel hoe de bondscoach dit in elkaar laat passen."