KNVB buigt zich over opzet play-offs

Frank (franklop)

De KNVB overweegt de huidige opzet van de play-offs om Europees voetbal na dit seizoen te wijzigen. Directeur Bert van Oostveen vindt het onwenselijk dat sc Heerenveen zondag mogelijk gebaat kan zijn bij verlies tegen Feyenoord. "Een reglementaire weeffout", stelt hij in de Telegraaf. "In het nieuwe reglement in juli willen we een onwenselijke situatie als bij Heerenveen - Feyenoord voorkomen."

Van Oostveen zit binnenkort met het technisch platform om de tafel om de situatie te bespreken. "Dan moeten ook de clubs zich maar uitspreken, want zij zijn nauw betrokken geweest bij het opzetten van de play-offs."

Mogelijke uitkomst is het spelen van de bekerfinale na de competitie. Ook kan worden besloten de play-offs altijd te organiseren voor de nummers vijf tot en met acht van de ranglijst. "Als het nodig is dan kan je besluiten om niet voor één ticket, maar voor twee Europese tickets te spelen", vindt Van Oostveen.

Heerenveen kan zichzelf zondag mogelijk de das om doen bij een gelijkspel tegen Feyenoord. De ploeg is immers zeker van een plaats bij de eerste vijf, maar dat is alleen genoeg voor een Europees ticket als niet PSV, maar Feyenoord tweede wordt. Anders schuift de plaats door naar verliezend bekerfinalist Heracles Almelo.