Koeman haalt uit naar 'rooms' PSV

Olga Kroeders

Ronald Koeman is het niet eens met de kritiek die PSV uit op de situatie rondom de laatste speeldag van de Eredivisie, waarin voor sc Heerenveen een nederlaag gunstig is.

De Eindhovenaren zijn verontwaardigd over het feit dat Heerenveen bij verlies tegen Feyenoord een beter zicht heeft op Europa League-voetbal. Koeman vindt dat de Brabanders naar zichzelf moeten kijken. "Als je zo’n elftal hebt en zo veel hebt mogen investeren, en je bent dan op de laatste dag nog afhankelijk van anderen, heb je het zelf niet goed gedaan. Bovendien moet PSV eerst zelf nog winnen. Laten ze dat niet vergeten", zegt hij tegen De Telegraaf.

Koeman refereert aan een eerdere situatie waarbij PSV zelf betrokken was. "Ik was trainer bij Ajax toen we in 2003 de laatste wedstrijd van het seizoen bij Willem II speelden. Bij FC Groningen-PSV bleef het toen 0-0. Toen hebben ze de laatste 35 minuten tien meter rond de middenlijn elkaar de bal staan toeschuiven. Ze moeten bij PSV niet allemaal roomser zijn dan de paus."

PSV is al zeker van Europa League-voetbal, doordat de club tegen Heracles Almelo de KNVB-beker in de wacht sleepte. Bij winst op Excelsior zou de ploeg van trainer Philip Cocu nog tweede kunnen worden en kansmaken op de voorrondes van de Champions League. Daar is echter wel een nederlaag van het als nummer twee geklasseerde Feyenoord voor nodig.