Liga door met sponsoring schaatsploeg

Peterselieman

De toekomst van het schaatsteam Liga is verzekerd. De hoofdsponsor heeft bekendgemaakt in ieder geval nog minimaal één seizoen door te gaan met de formatie van coach Marianne Timmer.

Team Liga zal in het seizoen 2012-2013 gaan bestaan uit zes rijdsters. Margot Boer bleef behouden en Thijsje Oenema, Janine Smit, Mayon Kuipers, Yvonne Nauta en Janneke Ensing komen het team versterken. Qua staf vertrof Rutger Tijssen naar TVM en werd de Australiër Desley Hill aangetrokken. Annette Gerritsen, Linda de Vries, Lotte van Beek, Anice Das en Irene Schouten verlieten de ploeg.

Liga gaf eerder dit jaar aan te twijfelen over het blijven sponsoren van de schaatsploeg richting de Spelen van Sochi (2014). Nu er versterkingen aangetrokken zijn wil de sponsor doorgaan met de sprint- en allroundploeg. "Het is altijd onze intentie geweest om door te gaan. We hebben vorig jaar heel bewust gekozen voor deze Nederlandse sport. Schaatsen sluit nauw aan bij waar Liga voor staat: een actieve levensstijl en je lekker in je vel voelen," zei Lydia Thomas, marketingdirecteur van Kraft Foods, waar het koekjesmerk onder valt.