Rooney maakt mooiste doelpunt Premier League

Stefan (sportfreak)

Wayne Rooney heeft Dennis Bergkamp afgetroefd in strijd om het mooiste Premier Leaguedoelpunt van de afgelopen twintig jaar. De omhaal waarmee de 26-jarige aanvaller van Manchester United in februari 2011 de derby tegen Manchester City besliste, kreeg ruim 26 procent van de stemmen.

Het kunststukje dat Dennis Bergkamp leverde tegen Newcastle United in maart 2002 eindigde met 19 procent op de tweede plaats. De 'Non-Flying Dutchman' tikte de bal met zijn rug naar de goal rechts langs zijn verdediger en draaide zelf linksom weg om vervolgens te scoren. Thierry Henry werd derde met een volley van grote afstand tegen Manchester United.

"Ik ben opgegroeid met het kijken naar de Premier League", reageert Rooney. "Om verkozen te worden als maker van de mooiste goal in de historie van de Premier League is een geweldig gevoel."

De Engelse Premier League viert het twintigjarig bestaan van de competitie. Fans konden de afgelopen weken stemmen op de beste speler, manager en team en mooiste doelpunt. Honderdduizenden mensen brachten de afgelopen weken hun stem uit.


Rooney maakt mooiste doelpunt Premier League (Foto: Novum)