Lijken fotografen gevonden in Mexico

Redactie

De lichamen van zeker twee fotografen zijn donderdag gevonden in de Oost-Mexicaanse staat Veracruz. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Minder dan een week geleden werd in dezelfde staat het lichaam van een onderzoeksjournalist gevonden.

De politie vond donderdag in Boca del Rio de lichaamsdelen van vier personen. Van twee van hen, de fotografen Guillermo Luna Varela en Gabriel Huge, is de identiteit inmiddels vastgesteld. Wie de andere twee mensen waren is nog onbekend. Vijf dagen eerder werd het lichaam van Regina Martinez, een correspondent voor het tijdschrift Proceso, gevonden.

De baas van Luna, die werkzaam was voor een nieuwswebsite in Veracruz, zei dat de fotograaf vorig jaar dusdanig ernstig werd bedreigd dat hij stopte met werken en twee maanden lang buiten de staat verbleef.

Mexico staat te boek als het gevaarlijkste land voor journalisten in Latijns Amerika. De Mexicaanse Mensenrechtencommissie zei vorig jaar dat er sinds het jaar 2000 zeventig journalisten zijn vermoord. Nog eens dertien journalisten worden vermist.