Dost gunt Sibon basisplaats tegen Feyenoord

Sjors (Sj0rSz)

Bas Dost gunt Gerald Sibon een mooi afscheid en is bereid zijn basisplaats in de laatste competitiewedstrijd tegen Feyenoord af te staan. Dat heeft de aanvaller gisteren laten weten.

Sibon is bezig aan zijn laatste dagen als speler van sc Heerenveen en vertrekt dan bij de Friezen. "Het zou een mooi gebaar zijn", aldus Dost, die overigens toegaf last te hebben van zijn hoofd. In de laatste twee duels speelde hij namelijk met een masker, vanwege een gebroken jukbeen. "Na de vorige wedstrijd had ik een gigantische hoofdpijn, dus of het verstandig is om te spelen weet ik niet. Ik neem liever geen risico’s meer aan het eind van het seizoen."

Daarnaast gaan ook geruchten dat Dost komende zomer bij sc Heerenveen zal vertrekken. Verschillende ploegen zijn inmiddels in de markt voor de topscorer van de Eredivisie. "Het zou kunnen zijn dat ik mijn laatste minuten heb gemaakt voor sc Heerenveen. Een andere optie is dat ik wel in de basis start tegen Feyenoord en dan gewisseld wordt voor Sibon. Ik weet nog niet hoe het zal lopen, we zien het wel."