Robben langer bij Bayern München

Peterselieman

Arjen Robben heeft zijn contract bij Bayern München verlengd tot de zomer van 2015. Dat maakten de Duitsers donderdag bekend. De oude verbintenis van de 28-jarige vleugelaanvaller zou volgend jaar aflopen.

"We zijn heel blij dat we de samenwerking met Arjen kunnen voortzetten", zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. "Hij is een heel belangrijke speler voor ons en een garantie voor een succesvolle toekomst."

Robben was al maanden in gesprek met Bayern. De afgelopen weken zou de Groninger echter zijn gaan twijfelen over een langer verblijf in München, omdat hij niet tevreden was over de reactie van de clubleiding op een klap die hij had gehad van ploeggenoot Franck Ribéry.

"Bayern is als een familie voor mij, ik voel me hier thuis", laat Robben weten. "Ook op sportief gebied is dit de juiste keuze. We hebben een sterke selectie en ik weet zeker dat we in de komende jaren nog veel succes kunnen boeken."

Robben, een vaste waarde in het Nederlands elftal, speelt sinds de zomer van 2009 voor Bayern, dat hem overnam van Real Madrid. Eerder stond hij ook bij FC Groningen, PSV en Chelsea onder contract.

Bayern neemt het 19 mei in de finale van de Champions League op tegen Chelsea. De titel moest aan Borussia Dortmund worden gelaten.


Robben langer bij Bayern München (Foto: Novum)