'Online free-to-play games zijn het beste voor gamers en studio's'

Hi-Rez, de studio achter Tribes: Ascend, is tevreden met het besluit om hun games naar free-to-play te veranderen. "Wij geloven echt dat online free-to-play multiplayer games het beste zijn voor gamers en ontwikkelaars," vertelde Hi-Rez CEO Todd Harris.

Global Agenda kwam in 2010 uit als een game waar je voor moest betalen zoals de meeste spellen. Nadat Hi-Rez het spel free-to-play maakte steeg het aantal spelers en de omzet bleef nagenoeg hetzelfde. Dat was het teken dat free-to-play de beste keuze was voor Hi-Rez. "We zagen de mogelijkheden die free-to-play games ons geven."

Tribes: Ascend kwam vorige maand uit. Harris legde uit hoe het free-to-play model werd toegepast op Tribes: "Onze filosofie richt zich allereerst op het maken van leuke en spannende games. Ten tweede spreekt free-to-play een hele grote groep mensen aan. Ten derde moet de store geen gameplay voordelen verkopen, maar een voordeel op basis van tijd of status. Bij dat laatste spreken we bijvoorbeeld over cosmetische skins."

Voor Tribes: Ascend hoef je dus niets te betalen, maar kun je alles vrijspelen als je er veel tijd aan besteedt. Harris is niet bang dat Hi-Rez te veel weggeeft: "Denk aan een Express Pass in een pretpark. Toen ik naar Universal Studios in Florida ging, kocht ik een Express Pass zodat ik vooraan de rij kon staan en sneller in de attractie kwam."

Hi-Rez heeft nog geen plannen voor een free-to-play game op de consoles.