Boksende Fiorentina-coach op straat gezet

Frank (franklop)

Fiorentina-oefenmeester Delio Rossi is op staande voet ontslagen na een handgemeen in de dug-out met de gewisselde Adem Ljajic tijdens het duel met Novara. Rossi besloot de jonge Serviër al in de 32e minuut naar de kant te halen uit onvrede met diens spel. Het zieltogende Fiorentina stond toen al met 2-0 achter.

Ljajic was niet blij met de vroege wissel en schroomde niet dat in woord en gebaar kenbaar te maken. Hij gaf zijn coach een cynisch applaus, waarna Rossi hem uit de dug-out trok en een klap verkocht. De overige bankzitters wisten een verdere escalatie te voorkomen.

Riccardo Montolivo wist binnen het veld de schade te beperken door met twee treffers een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar buiten het veld was de schade reeds aangericht.

Voorzitter Diego Della Valle zat met een diepe frons op de tribune en kon na afloop slechts één maatregel nemen: zijn coach de bons geven. "Ik moest deze beslissing helaas nemen. Het was een ernstige daad", reageerde de preses.

Damiano Tommasi, voorzitter van de spelersbond, was de eerste die de beslissing met gejuich verwelkomde. "Helaas is ook hierover te zeggen: het is geen gelukkige periode voor het voetbal. Ik begrijp de spanning van het moment, maar je controle zo verliezen heeft geen reden. Het is vreemd dat dit komt van Delio Rossi, die altijd zeer goed in balans is." Wie de honneurs in de laatste wedstrijden van de Serie A gaat waarnemen is nog niet bekend.


Boksende Fiorentina-coach op straat gezet