Roelofsen tevreden met resultaat De Graafschap

Frank (franklop)

De Graafschap haalde gisteren in eigen huis een zwaar bevochten punt tegen Excelsior, waarmee het goede zaken deed in de strijd tegen degradatie. Door het gelijkspel staat de club nog steeds twee punten voor op de Rotterdammers, waardoor trainer Roelofsen blij is met het resultaat.

"Ik vond dat we goed begonnen aan de wedstrijd", zei Roelofsen op de clubsite van De Graafschap. "We hadden geduld aan de bal, vonden de vrije man en kwamen verdiend op 1-0. Het was kenmerkend voor de ploeg wat daarna gebeurde. Na een voorsprong gaan we andere dingen doen. Toen nam Excelsior het initiatief over en scoorde het terecht de 1-1."

"Na de 1-2 gingen we alles of niets spelen. Ook dat had niet het gewenste resultaat. Dat je scoort uit een dood spelmoment, is tekenend. Na de rode kaart wilden we een slotoffensief zetten, maar dan loop je tegen die onderbreking aan. Ik ben het met mijn collega eens dat een uur wel erg lang is om de boel draaiende te houden. Het kon, zoals zo vaak, in de slotfase nog verkeerd gaan. Desondanks kregen we ook een kans om te winnen. Achteraf vind ik 2-2 voor ons een goed resultaat."