[Serie A] AC Milan loopt in op Juventus

Frank (franklop)

AC Milan heeft woensdagavond in de Serie A het gat met koploper Juventus verkleind tot een punt. De Milanezen wonnen met 2-0 van Atalanta, terwijl de 'Oude Dame' niet verder kwam dan 1-1 tegen Lecce. Internazionale ging ondanks een goal van Wesley Sneijder met 3-1 onderuit bij Parma.

Zonder Nederlandse inbreng kwam Milan al vroeg op voorsprong via Sulley Muntari, maar toch duurde het lang voordat de definitieve beslissing viel. In derde minuut van de blessuretijd maakte Robinho aan alle onzekerheid een einde. Concurrent Juve ging juist in de slotfase de boot in. Vijf minuten voor tijd maakte invaller Andrea Bertolacci de gelijkmaker. Italiaans international Claudio Marchisio had in de eerste helft de score geopend.

Internazionale deed in de strijd om plaatsing voor de voorronde van de Champions League slechte zaken. Parma was in eigen huis met 3-1 te sterk. Sneijder bracht Inter na een kwartier nog wel op 0-1, maar in de tweede helft stelde de thuisploeg via Fernando Marques, Sebastian Giovinco en Jonathan Biabiany orde op zaken.

De achterstand van Inter op de nummers drie Napoli en Udinese bedraagt nu drie punten. Udinese won met 1-0 bij Cesena. Diego Fabbrini maakte na vier minuten de enige treffer van de wedstrijd. Cesena-spits Adrian Mutu miste een strafschop. Napoli won dinsdag al van Palermo.

Novara kan door een 2-2 remise tegen Fiorentina degradatie niet meer ontlopen. Na een half uur vond er een opvallend incident plaats. Fiorentina-trainer Delio Rossi viel zijn speler Adem Ljajic aan, nadat die sarcastisch een duim in zijn richting omhoog stak na een wissel. Rossi duwde zijn handen in het gezicht van Ljajic, waarna hij werd weggetrokken door zijn assistent en reservespelers.

Overige uitslagen Serie A woensdag
Catania - Bologna 0-1
Genoa - Cagliari 2-1
Lazio - Siena 1-1


Milan loopt in op Juve in Serie A (Foto: Novum)