Ook Wiese tekent voor Hoffenheim

Wessenator

1899 Hoffenheim beleeft een goede dag op de transfermarkt. Na spits Eren Derdiyok speelt ook doelman Tim Wiese volgend seizoen voor de Duitse middenmoter.

Opnieuw jubelde Markus Babbel op de eigen clubsite om een versterking van zijn ploeg. "De kans om zo'n ervaren, succesvolle en gretige prof aan te trekken, konden we niet onbenut laten. We zijn zeer blij dat het gelukt is. Tim Wiese heeft het tot het nationale elftal geschopt, dat zegt eigenlijk alles. Ik ben ervan overtuigd dat hij een factor gaat zijn bij het bereiken van onze doelen."

De 30-jarige routinier komt over van Werder Bremen, waar hij sinds 2005 speelde. Bremen haalde hem toen van 1. FC Kaiserslautern. Wiese begon zijn carrière in de jeugd van Bayer Leverkusen. Zes maal kwam Wiese tot speelminuten in Die Mannschaft en hij lijkt ook komende zomer in Polen en Oekraïne van de partij te zijn.

Wiese had ook naar wereldsteden als Milaan en Madrid kunnen verhuizen, aangezien de zowel Inter als AC Milan en ook Real Madrid hem graag als tweede doelman wilden hebben. In Hoffenheim kan Wiese echter eerste keeper worden. Waar de ploeg van Babbel zich flink versterkte is Werder Bremen de afgelopen week duidelijk zwakker geworden. Marko Marin verliet de ploeg ook al, hij gaat bij Chelsea spelen.