Muamba keert terug in Reebok Stadium

Wessenator

Anderhalve maand nadat Fabrice Muamba met op een brancard het stadion van Bolton Wanderers verliet, keerde de Fransman vanavond terug op de plek waar hij vocht voor zijn leven.

Op 17 maart ging Muamba tijdens het FA Cup-duel met Tottenham Hotspur naar de grond om vervolgens, zoals dokters later verklaarden, zeventig minuten lang dood te zijn. De snelle reanimatie in het Reebok Stadium redde het 24 jaren jonge leven van de defensieve middenvelder.

Tijdens het duel in de Premier League tegen opnieuw Tottenham was Muamba voor het eerst weer in het stadion te vinden.De Fransman werd, toen hij het veld op kwam, met een oorverdovend gejuich ontvangen door zowel uit- als thuissupporters. Vervolgens nam hij plaats op de tribune. Al voor het duel had hij zijn supporters bedankt bij Sky Sports. "Ik ben blij dat ik weer onder de supporters ben en ben overweldigd door de steun die ze mij geven. Ik ben blij dat ik weer met supporters kan praten en vrij kan rondlopen."

"De steun die ik krijg van de fans heeft me elke dag geholpen, het hield me op gang." Vervolgens richt hij zich rechtstreeks tot de supporters: "Dank jullie, vanuit de grond van mijn hart. Ik bedank ook het hele land, heel de wereld, voor de steun."