Schennispleger gepakt na lastigvallen meisjes

Redactie

Een 33-jarige man uit Made is dinsdagavond in zijn huis aangehouden, nadat hij naast een meisje was gaan rijden terwijl hij zijn geslachtsdeel vast had. De man sloeg de afgelopen drie maanden zeven keer toe in onder meer zijn woonplaats. Zijn slachtoffers waren veelal meisjes van tussen de 12 en 16 jaar. Dat meldt de politie.

Het slachtoffer van dinsdagavond, een 13-jarig meisje, was dinsdagmiddag in Raamsdonksveer vanaf een busstation hinderlijk gevolgd door de man. De man kwam naast haar rijden, waarop het kind zag dat de automobilist zijn broek naar beneden had en met een hand aan zijn geslachtsdeel zat. De man reed daarna door.

Het 13-jarige meisje was zo slim het kenteken van de verdachte te noteren en gaf dat door aan de politie. Die kon daarop de 33-jarige man, van wie het meisje ook een duidelijk signalement had doorgegeven, oppakken.

De verdachte heeft bekend de afgelopen maanden vijf keer in Raamsdonksveer, een keer in Geertruidenberg en een keer in Made naast een fietsster te zijn gaan rijden. Hij probeerde dan terwijl hij met een hand aan zijn geslachtsdeel zat oogcontact te maken met zijn slachtoffers om daarna weer verder te rijden. De man zou hebben verklaard te hopen op een behandeling die hem van zijn problemen af kan helpen.