John Goodman snakte naar komische rol

Borizzz

John Goodman is dolblij dat hij eindelijk weer een grappige rol te pakken heeft. De acteur is voor enkele afleveringen toegevoegd aan de cast van de sitcom Community. "Ik verlangde er echt naar om weer komedie te doen", zegt hij tegen NBC Universal, dat de serie produceert.

"Dat is wat ik het liefst doe, ik vind het geweldig. Ik heb de afgelopen tijd veel 'zware' personages gespeeld, dus het is fijn om weer iets luchtigs te doen", legt de 59-jarige Goodman uit, die onlangs te zien was in The Artist en Extremely Loud and Incredibly Close.

De acteur speelt in het derde seizoen van Community - vanaf woensdag in Nederland te zien op Comedy Central - decaan Robert Laybourne. In de serie, die zich afspeelt op een middelbare school, is ook komiek Chevy Chase te zien.

"Het geeft een enorm voldaan gevoel, omdat het zo verdomd moeilijk is", zegt hij over komedie. "Maar het is een geweldige beloning als het werkt. Bovendien is er niets op de wereld dat ik liever doe dan lachen en als je iemand anders kunt laten lachen is dat geweldig."

Goodman is bij het grote publiek vooral bekend van de comedyserie Roseanne. Daarnaast was hij te zien in de melige films King Ralph, The Flintstones en in de cultklassieker The Big Lebowski.


John Goodman snakte naar komische rol (Foto: Novum)