Janssen: "Als Ajax met me verder wil, dan blijf ik"

Niels (DerMeister)

Theo Janssen kende een stroeve start bij Ajax, maar is na de winterstop uitgegroeid tot een waardevolle basisspeler bij de Amsterdammers. Ook volgend seizoen wil Janssen, die vanavond met Ajax de landstitel kan veiligstellen tegen VVV-Venlo, belangrijk zijn voor de Amsterdamse ploeg.

"Als Ajax met me verder wil, blijf ik hier gewoon", liet Janssen weten. "Ik ben genoeg overtuigd van mezelf dat wanneer ik blijf, ik volgend jaar ook weer basisspeler ben. Dat is ook het beste. Als ik een langere periode niet speel, kan ik een vervelende jongen worden. Dat weet ik van mezelf, dus dat moeten we zien te voorkomen."

"Na het seizoen ga ik eens rustig met de trainer zitten", vervolgde de middenvelder. "Dat hoeft niet lang, tien minuutjes is genoeg. Niet dat ik een basisplaats eis of zo, dat kan ook helemaal niet. Maar een beetje duidelijkheid kan geen kwaad."

"Ik wil het gevoel hebben dat ik ook volgend jaar belangrijk kan zijn voor Ajax. Er gaan waarschijnlijk een paar belangrijke spelers vertrekken, dus ik zie wel een rol voor mezelf weggelegd. Als de trainer dat ook vindt zie ik geen problemen", besloot Janssen.