Kunstgras Excelsior blokkeert komst Groenendijk

Frank (franklop)

Alfons Groenendijk gaat niet aan de slag als hoofdtrainer van Excelsior. Het kunstgras is de belangrijkste reden van de trainer om niet in te gaan op de aanbieding. Groenendijk was de eerste keus van de club die na dit seizoen afscheid neemt van hoofdtrainer John Lammers.

Hij nam afgelopen zomer het stokje over van Alex Pastoor, maar heeft niet weten te imponeren met de Kralingers. Excelsior is hekkensluiter van de Eredivisie en moet vrezen voor directe degradatie. "Ik voel niks voor een club die op kunstgras speelt. Ik ben daar een kruisridder in", zegt Groenendijk tegen Omroep Brabant. "Iedereen mag roepen dat het de toekomst is, maar het is niet mijn toekomst. Dus ga ik niet naar Excelsior."

Groenendijk kreeg al meerdere aanbiedingen, maar is er nog op geen enkele ingegaan. "Ja dat klopt. Gelukkig ben ik iemand die ook nee kan zeggen. Het risico dat ik dan geen club heb komend jaar? Dat moet dan maar, dan nog is dat geen reden om ergens te beginnen waar je niet voor honderd procent in gelooft."