Mihaylov strijdlustig: "Excuses tellen niet"

Frank (franklop)

FC Twente is na de nederlaag van afgelopen zondag tegen Ajax nog niet zeker van Europees voetbal. De Tukkers moeten de laatste twee duels nog vol aan de bak. Twente hoopt de play-offs om Europees voetbal te ontlopen. Daarvoor zal het vanavond tegen sc Heerenveen en zondag uit bij VVV-Venlo moeten winnen.

Doelman Nikolay Mihaylov voelt de druk. "Ja, maar excuses tellen niet", zei de goalie in het Algemeen Dagblad. "In de top moet je met druk om kunnen gaan. Dat hebben we voorheen ook gekund. Ik besef dat we met FC Twente even in een nieuwe realiteit zijn aanbeland, dat je niet zomaar meer alle thuiswedstrijden wint. Dat is wennen, maar zo'n jaar kan er tussen zitten. Dat is ook voetbal."

"Uiteindelijk zal de kwaliteit toch een keer de doorslag moeten geven, in combinatie met de absolute wil om te winnen", vervolgde Mihaylov. "Ik proef in de groep ook een positieve sfeer. 'En nu gaan we het doen', zoiets. Hoe we tegen Heerenveen winnen, maakt niet uit. Als we maar winnen. Wat mij betreft wordt het 1-0, met een 'clean sheet', maar 5-4 is ook goed, desnoods."

Mihaylov keept deze week mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Twente. Er is genoeg interesse voor de keeper. "Daar kan ik nu niets over zeggen. Ik heb nog een contract tot 2014 en heb het prima naar mijn zin bij de club. Laten we ons eerst maar plaatsen voor de Europa League, dat heeft prioriteit."