Verbeek: "We kunnen nog tweede worden"

Frank (franklop)

Gertjan Verbeek wil met AZ nog altijd tweede worden, maar weet dat dat een moeilijke opdracht is. De Alkmaarders hebben het namelijk niet meer in eigen hand. Door de nederlaag van afgelopen weekend tegen Feyenoord staat AZ nu op de vierde plaats, met drie punten achterstand op Feyenoord.

In de winterstop ging de ploeg van Verbeek nog aan kop in de Eredivisie. Nu moet AZ genoegen nemen met minder. "Qua voetbal was het alleen tegen Feyenoord onder de maat. We kunnen nog tweede worden, maar hebben dat niet meer in eigen hand. Onze doelstelling was Europees voetbal halen. Dat kan via de vierde of vijfde plaats. En anders nog via de play-offs, al doe je dat liever niet", zei Verbeek in De Telegraaf.

Vanavond staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen op het programma. AZ moet het doen zonder de geblesseerde Roy Beerens. Hij wordt vervangen door Charlison Benschop. Erik Falkenburg start vanuit de basis wanneer Maarten Martens niet inzetbaar blijkt. De Belg heeft last van zijn achillespees en bovenbeen. "We bepalen aan de hand van de test van vanochtend of Maarten speelt", aldus Verbeek.