[WK Snooker] Maguire vernedert Hendry

Boris (borisz)

Stephen Maguire heeft zevenvoudig wereldkampioen Stephen Hendry met 2-13 verslagen. Neil Robertson staat na één sessie met 5-3 voor tegen Ronnie O'Sullivan.

 Hendry startte niet erg zelfverzekerd met enkele zwakke safeties en kwam op 0-2 achter. Toen hij eind frame drie een simpele roze bal miste, was het helemaal gedaan met de Schot. In plaats van dat het 1-2 werd kwam er 0-3 op het bord te staan. Maguire liep uit naar 0-6 met onderandere een century van 117. Met een 1-7 tussenstand werd de ochtendsessie afgesloten. 

 In de avondsessie was het speelbeeld niet anders. Maguire pakte de eerste vier frames van de sessie met ondermeer een break van 125. Hendry mocht nog wel een frame pakken, maar dat was lang niet genoeg. Voor Hendry is het zijn grootste nederlaag op een WK. Na het duel heeft Hendry zijn afscheid aangekondigd. 

De eerste sessie tussen O'Sullivan en Robertson ging gelijk en een 4-4 lag in de lijn der verwachting. Echter in het laatste frame ging het mis voor O'Sullivan. Hij miste de blauwe bal in het midden waardoor Robertson alsnog met het frame er vandoor kon gaan. Ali Carter staat eveneens met 5-3 voor tegen debutant Jamie Jones. 

 Toernooischema

    Uitslag/tussenstand
Stephen Hendry Stephen Maguire  2-13
Jamie Jones Ali Carter 3-5
Ronnie O'Sullivan Neil Robertson 3-5
Ryan Day Mattew Stevens 5-11

 Programma 2 mei

Tijd      
11.00 Jamie Jones Ali Carter Tweede sessie
11.00 Ryan Day Matthew Stevens Beslissende sessie
15.30 Stephen Hendry Stephen Maguire Beslissende sessie
15.30 Ronnie O'Sullivan Neil Robertson Tweede sessie
20.00 Jamie Jones Ali Carter Beslissende sessie
20.00 Ronnie O'Sullivan Neil Robertson Beslissende sessie