Uitslag Manchester City - Manchester United

Niels (DerMeister)

Manchester City heeft vanavond uitstekende zaken gedaan in de Engelse titelrace. Directe concurrent en aartsrivaal Manchester United werd in eigen huis met 1-0 verslagen. Vincent Kompany scoorde op slag van rust de enige treffer van de partij. Door de overwinning neemt City, met nog twee speelrondes te gaan, de koppositie over van United.

De ploeg van Sir Alex Ferguson begon overtuigend aan de wedstrijd. City werd op eigen helft vastgezet, maar halverwege de eerste helft veranderde het wedstrijdbeeld. City werd agressiever en via een oersterke Yaya Touré werd regelmatig de aanval gezocht. Dit resulteerde op slag van rust in de verdiende 1-0. Vincent Kompany stond geheel vrij bij een corner van David Silva en liet David de Gea met zijn kopbal kansloos.

Na rust probeerde United op zoek te gaan naar de 1-1, maar de ploeg speelde te slordig om het City echt lastig te maken. Met name Nani en Wayne Rooney zagen hun acties constant mislukken. City, waar Nigel de Jong halverwege de tweede helft inviel, kwam zelf nog een paar keer gevaarlijk voor De Gea. Samir Nasri, Gael Clichy en Sergio Aguero hadden echter pech in de afronding. United probeerde via Danny Welbeck en Asley Young nog wel een slotoffensief eruit te gooien, maar dit resulteerde niet tot gevaarlijke momenten voor het doel van Josh Hart.

Lees hier het live-verslag van dit duel nog eens rustig terug!