Mirallas moet Robben vervangen bij Bayern

Niels (DerMeister)

De kans is groot dat Arjen Robben of Franck Ribéry de Duitse topclub Bayern München gaat verlaten, en wellicht vertrekken ze allebei. Bayern wil Kevin Mirallas als vervanger halen.

De Duitse media laten weten dat de Belgische aanvaller dankzij zijn uitstekende prestaties bij het Griekse Olympiakos hoog op het verlanglijstje van Bayern staat. Mirallas staat garant voor doelpunten en is bovendien een speler die, net als de Nederlander Robben, individueel voor gevaarlijke situaties kan zorgen bij het vijandelijke doel.

Lange tijd werd ook gedacht dat Mirallas de absolute topper zou worden van de huidige generatie Belgische profvoetballers, maar die eer lijkt toch meer weggelegd voor Marouane Fellaini, Axel Witsel en Eden Hazard. Desondanks stuurde Champions League-finalist Bayern afgelopen weekeinde hoofdscout Wolfan Dremmler naar Griekenland om Mirallas te zien spelen in de bekerfinale.

De Belg werd met twintig goals reeds topscorer van Griekenland en veroverde tevens de landstitel. Bayern denkt dat hij daarom in staat moet zijn om een vertrek van Robben of Ribéry enigszins op te vangen. Met die gedachte werden ook Dries Mertens en Nacer Chadli al gelinkt aan de Duitse Rekordmeister, al is een transfer van Chadli naar het Portugese Benfica waarschijnlijker.