[WTCC] Uitslagen races Slowakije

Peterselieman

Het World Touring Car Championship-circus streek dit weekend neer op de Slovakia Ring. Gabriele Tarquini zegevierde in de eerste race, terwijl Rob Huff de tweede wedstrijd won. Tom Coronel werd in de eerste race na een straf veertiende, terwijl hij in de tweede als vierde afgevlagd werd.

Race 1

Polesitter Norbert Michelisz leidde in het begin van de race tot hij in de derde ronde een klein duwtje van Tarquini kreeg en aan de kant werd gezet. Michelisz viel terug naar plaats drie, maar kon deze positie niet vasthouden. De privateer werd uiteindelijk als zesde afgevlagd. De reden hiervoor was dat hij in de rondte werd getikt door kampioenschapsleider Yvan Muller die hiervoor een drive through-penalty kreeg.

Tarquini reed rustig naar de zege, terwijl achter hem Pepe Oriola naar de tweede plaats leek te gaan. De Spanjaard kreeg echter een lekke linkervoorband, waardoor hij uiteindelijk uitviel. Dit gaf de tweede stek aan Aleksei Dudukalo, voor Alain Menu. Coronel werd als achtste afgevlagd, maar kreeg achteraf een straf van dertig seconden opgelegd omdat hij een vermijdbare aanrijding had met Franz Engstler die uitviel. Coronel werd hierdoor als veertiende geklasseerd.

Race 2

Stefano D'Aste mocht van poleposition vertrekken in de tweede race, maar had hier door een foutje in de tweede bocht weinig profijt van. Hij kreeg eerst een tikje van Huff en een bocht later van Menu die hierbij schade opliep en niet veel later uitviel met een lekke linkervoorband. D'Aste reed na één ronde op plaats vijftien en zou zich hierna niet meer herstellen.

Huff kon rustig naar de zege rijden, maar achter hem werd hard geknokt om plaats twee door Muller en Tarquini. Laatstgenoemde kwam in de laatste ronde naast Muller en een kleine botsing was het gevolg. Muller hield zijn Chevrolet in het gareel en kon nog net de tweede plaats behouden, voor de Italiaan. Coronel werd als vierde afgevlagd, voor Oriola.

In het klassement gaat Muller met 149 punten aan de leiding, voor Huff die er 122 heeft. Menu staat één puntje hierachter derde, terwijl Coronel met 89 punten de vierde stek bezet.