[Premier League] Tottenham klimt naar vierde plaats

André

Tottenham Hotspur is ten koste van Newcastle United gestegen naar de vierde plaats in de Premier League. De Spurs wonnen mede dankzij een doelpunt van Rafael van der Vaart met 2-0 van Blackburn Rovers. Daarmee werd optimaal geprofiteerd van de pijnlijke 4-0 nederlaag die Newcastle zaterdag leed bij Wigan Athletic.

Van der Vaart scoorde in de 22e minuut uit de rebound nadat zijn ploeggenoot Gareth Bale op de lat had gekopt. Een kwartier voor tijd besliste verdediger Kyle Walker de wedstrijd met een prachtige vrije trap. Blackburn, dat hard lijkt af te stevenen op degradatie, stelde daar bitter weinig tegenover.

Ook Chelsea is nog volop in de race voor plaats vier, die toegang verschaft tot de voorronde van de Champions League. Queens Park Rangers werd op Stamford Bridge met maar liefst 6-1 verslagen. Fernando Torres, die eindelijk zijn draai gevonden lijkt te hebben in Londen, scoorde drie keer.

Chelsea komt door de zege op een totaal van 61 punten, één minder dan Tottenham en Newcastle. Woensdag speelt Chelsea thuis tegen Newcastle. De Spurs gaan op bezoek bij Bolton Wanderers.