[Serie A] Juventus blijft koploper na ruime overwinning

Peterselieman

Juventus heeft zich zondag op de eerste plaats in de Serie A gehandhaafd door een 4-0 zege bij Novara. Achtervolger AC Milan, dat op drie punten staat, won eveneens. Het werd in Siena 4-1 voor het team van Zlatan Ibrahimovic, die twee keer scoorde.

Juventus had weinig moeite met laagvlieger Novara. Mirko Vucinic en Marco Borriello troffen in de eerste helft al doel, Arturo Vidal en weer Vucinic verdubbelden de marge na rust.

Bij Juventus kwam Eljero Elia weer eens binnen de lijnen. Hij viel in de 64e minuut in voor Vucinic, net na diens doelpunt. Het was pas het vierde competitieoptreden van de Nederlandse aanvaller dit seizoen.

AC Milan had het iets lastiger met Siena. Met Mark van Bommel in de basis kwamen de Milanezen weliswaar soepel op voorsprong, Antonio Cassano en Ibrahimovic scoorden kort na elkaar in de eerste helft, maar vervolgens kreeg Siena wat meer grip op het duel. Erjon Bogdani bracht in de 83e minuut de spanning terug. Door een doelpunt van Antonio Nocerino in de laatste minuut en een van Ibrahimovic ver in de blessuretijd, werd toch nog 1-4.

Internazionale, met Wesley Sneijder tot de 80e minuut in het veld, won thuis met 2-1 van Cesena door goals van Steve Von Bergen en Mauro Zarate. Inter blijft vijfde in Italië, maar kwam wel in punten gelijk met nummers drie en vier Lazio en Napoli. lAtalanta won thuis met 2-0 van Fiorentina en Lecce verloor op eigen veld met 1-2 van Parma.