Bos pakt tweede zege in Turkije, Grabovski eindwinnaar

TheArt

Theo Bos heeft zijn tweede ritzege behaald in de Ronde van Turkije. De sprinter was de snelste in de slotrit en boekte zo de negende overwinning van Rabobank dit seizoen. De 28-jarige Bos klopte in de massasprint de Brit Andrew Fenn en landgenoot Stefan van Dijk. De Bulgaar Ivailo Grabovski is eindwinnaar.

De achtste en laatste etappe leende zich met zijn 114 vlakke kilometers uitstekend voor een massasprint en die kwam er dan ook. Rabobank, Argos-Shimano en Farnese Vini controleerden een viertal vluchters en rekenden hen op tijd in. Het werk van Argos-Shimano bleek voor niets, aangezien sprinter Marcel Kittel in de slotfase samen met onder meer Matthew Goss tegen het asfalt ging. Rabobank leidde Bos vervolgens op een uitstekende manier naar de zege.

Grabovski zag zijn leidende positie logischerwijs op geen enkele wijze meer in gevaar komen. De 34-jarige Bulgaar van het Turkse team Konya-Torku Seker Spor behaalde afgelopen dinsdag met zijn overwinning in de koninginnenrit de leiderstrui en stond die daarna niet meer af. Grabovski gaat in de eindstand de Kazach Alexandr Dyachenko en een andere Bulgaar, Danail Andonov Petrov, vooraf.