Sánchez: "Wiggins is de favoriet"

Peterselieman

Luis León Sánchez greep vandaag de leiding in de Ronde van Romandië. De Rabobank-renner won niet alleen de voorlaatste etappe, maar nam ook de leidertrui over van Rinaldo Nocentini. De Spanjaard heeft met de tijdrit van morgen voor de boeg negen seconden voorsprong op Bradley Wiggins, die volgens Sánchez dan ook de favoriet is.

De tijdrit is zestien kilometer lang en staat te boek als lastig. "Met een col van eerste categorie, kort maar stijl: ik weet nu niet in wiens voordeel dit zal zijn. We staan met vier renners heel goed in het klassement: Bauke (Mollema), Stef (Clement) en Wilco (Kelderman). Dat moet iets moois opleveren," zei Sánchez.

"Natuurlijk wil ik deze ronde winnen, maar als je twee etappes op zak hebt, is een topklassering in het eindklassement ook heel mooi. Ik denk dat Wiggins nog steeds de favoriet is, maar het kan echt alle kanten op. De moraal is heel goed en ik ga er alles aan doen," zei de Spanjaard die eerder deze maand al een etappe won in de Ronde van Castillië en Leon.