[Premier League] Arsenal gelijk, Newcastle onderuit

Peterselieman

Arsenal en Newcastle United hebben zaterdag punten verspeeld in de jacht op een Champions Leagueticket in de Premier League. Arsenal speelde ondanks een treffer van Robin van Persie met 1-1 gelijk bij Stoke City. De aanvoerder maakte in de vijftiende minuut een vroege treffer van Peter Crouch ongedaan.

Newcastle-doelman Tim Krul kreeg op bezoek bij Wigan Athletic vier treffers om de oren, terwijl de Noord-Engelsen zelf niet tot scoren kwamen: 4-0. Victor Moses (2x), Shaun Maloney en Franco di Santo zorgden ervoor dat Wigan nu drie punten boven de degradatiestreep staat.

Arsenal en Newcastle handhaven zich met 66 en 62 punten nog wel op de derde en vierde plaats. Tottenham Hotspur kan zondag op gelijke hoogte komen met Newcastle. Die ploegen hebben bovendien een wedstrijd minder gespeeld dan Arsenal. Ook Chelsea kan zich nog in de strijd mengen.

Swansea City speelde in een spectaculair duel met 4-4 gelijk tegen het reeds gedegradeerde Wolverhampton Wanderers. Bij de thuisploeg stond Michel Vorm onder de lat, Dorus de Vries verdedigde het doel bij de Wolves.


Arsenal gelijk, Newcastle onderuit (Foto: Novum)