FOK!-Weekoverzicht week 17

Monique Verlind (DJMO)

Welkom bij het FOK!-weekoverzicht waarin we wekelijks een overzicht geven van de meest ontroerende, schokkende, humoristische of opmerkelijkste nieuwtjes van die afgelopen week. Heb je suggesties, aarzel dan niet om ze te delen met de redactie!

zondag

De eerste dag van de week kende behoorlijk wat geweld. Zo stak in Brabant een bejaarde man in op zijn huisbaas en werd er in Arnhem een vrouw op twee verschillende plaatsen verkracht. In Rotterdam raakte een man zwaargewond bij een schietpartij, terwijl in Hengelo een verdachte werd neergeschoten door een agent. 

maandagDe maandag kende behalve de val van het kabinet, behoorlijk wat showbizznieuws. Zo werd Kate Perry al tongworstelend met een gitarist gespot, terwijl Jennifer Aniston op Kreta zou willen trouwen. In eigen land werd Guuw Meeuwis uitverkozen tot de ultieme Nederlander. 

dinsdag

De dinsdag stond bol van het politieke nieuws. Ondanks de val van zijn kabinet, bleef Rutte overtuigd van het Catshuisakkoord. Alexander Pechtold werd geroemd om zijn welsprekendheid en de datum van de nieuwe verkiezingen werd vastgesteld op 12 september. Voorts vond het CDA dat de dierenpolitie voortaan weer mensen moest gaan helpen.

woensdag

Woensdag overleden er verschillende mensen, waarvan twee op een opmerkelijke manier. Zo overleed een olifantenverzorgster nadat ze door de olifant vertrapt werd. In Zwitersland stierf een vrouw nadat ze een zonlichtdieet had gevolgd. Ook overleed een jong meisje nadat ze door een lijnbus werd geschept. De jongste dode van vandaag was een dreumes van 14 maanden oud die door haar moeder gedood werd.

donderdagDonderdag was er veel te doen over financiën. Zo heeft de Tweede Kamer uitleg gevraagd over de salarissen van de top bij ProRail, nadat bekend werd dat die maar liefst zestien procent gestegen zijn. De prijzen van voedsel wereldwijd stegen ook met acht procent in het eerste kwartaal van 2012. Ook de omzet van Unilever steeg flink: een groei van maar liefst 11,9 procent.  

vrijdagVrijdag werden er aardig wat celstraffen opgelegd. Er werd onder meer vijftien maanden cel geëist voor het gooien van een vuurwerkbom. De man die zijn dochter bezwangerde hoorde tien jaar cel als strafeis. In Groessen werd een leraar vastgezet vanwege het betasten van zijn leerlingen en in Londen werd een boze man opgepakt met benzinebommen. 

zaterdagOp zaterdag was er vooral een heel divers nieuwsaanbod. Zo werd bekend dat als de vierde reactor in Fukushima zou instorten, al het leven wereldwijd zou uitsterven. Het verhaal van de vrouw die zwanger zou zijn van een negenling bleek te zijn verzonnen. Volkert van der Graaff mag geen gebruik maken van de verlofregeling als zijn straf er bijna op zit. En goed nieuws: op Koninginnedag zouden we zonnig en droog weer moeten krijgen!