VN-chef brengt bezoek aan India

Redactie

VN-chef Ban Ki-moon heeft met vrijdag met de regering van India gesproken over regionale veiligheidskwesties en samenwerking met de Verenigde Naties. Het is onduidelijk of de secretaris-generaal met premier Manmohan Singh en minister van buitenlandse zaken S.M. Krishna heeft gesproken over een permanente zetel in de Veiligheidsraad, waarop India aanspraak maakt. New Delhi meet zich de houding van een grote mogendheid aan nu de economie stormachtig groeit en India steeds machtiger wordt.

"We waarderen uw inspanningen om bruggen te slaan tussen ontwikkelings- en ontwikkelde landen en om een stem te geven aan de armste en kwetsbaarste aardbewoners", prees Krishna, wiens eigen land tot voor kort nog als ontwikkelingsland gold, de VN-chef. Ban zei dat een grote en veelkleurige democratie als die van India veel te delen heeft met landen in het Midden-Oosten en Afrika.

Ban complimenteerde zijn gastheren met hun succes in de kruistocht tegen polio. Maar India moet meer doen aan de hoge kindersterfte en de gezondheidsproblemen van veel Indiase moeders, meent Ban.

De secretaris-generaal van de VN brengt drie dagen in India door.


VN-chef brengt bezoek aan India (Foto: Novum)