Treinverkeer Zwolle deze zomer korter plat

Redactie

Het treinverkeer van en naar Zwolle ligt deze zomer twee achtereenvolgende weekeinden plat. In de tussenliggende dagen rijden er geen treinen tussen Zwolle en 't Harde. Dat laat Prorail vrijdag weten. Vorig jaar werd aangekondigd dat er door de bouw van een vierde perron rond de Overijsselse hoofdstad vier weken lang geen enkele trein zou rijden.

De oorspronkelijk aangekondigde periode van vier weken is bekort doordat het hele project 'opnieuw gefaseerd' is. Om geld te besparen worden dit jaar alleen de meest urgente werkzaamheden uitgevoerd. Het treinverkeer ligt plat in het laatste weekeinde van juli en het eerste weekeinde van augustus.

Het nieuwe perron is nodig voor de Hanzelijn, die in december met de nieuwe dienstregeling opengaat. Ook wordt deze zomer al een begin gemaakt met een nieuwe tunnel onder de perrons.

Behalve in de zomer rijden ook in het weekeinde van 12 tot en met 14 oktober geen treinen van en naar Zwolle. Reizigers die in de treinloze weekeinden naar of via Zwolle reizen, kunnen te maken krijgen met bussen, andere reisroutes en langere reistijden. De spoorbeheerder en de vervoerders werken aan een aangepaste dienstregeling.

Door de openstelling van de Hanzelijn, een directe spoorverbinding tussen Lelystad en Zwolle, kunnen er extra treinen rijden tussen de Randstad en het noorden en noordoosten van het land.