Verkrachter jong meisje Ede nog spoorloos

Redactie

De politie weet nog niet wie de man is die dinsdagavond in Ede een jong meisje verkrachtte. Wel is inmiddels duidelijk dat het om een blanke jongen of man gaat, die een fiets bij zich had en mogelijk een blauwe jas droeg.

Volgens de politie is het inmiddels zeker dat het meisje is verkracht, zo is gebleken uit onderzoek en verhoor. Eerder hield de politie daarover nog een slag om de arm.

Een buurtonderzoek dat deze week is gehouden, heeft volgens de politie informatie opgeleverd waar het onderzoeksteam van ongeveer vijftien rechercheurs mee verder kan. Er zijn meerdere mensen die de verdachte mogelijk hebben gezien, al dan niet in gezelschap van het meisje.

Het kind lichtte dinsdag rond 19.00 uur haar ouders in. Even daarvoor zou de verkrachting hebben plaatsgevonden in de buurt van een speelplaats aan de Spinozastate. Volgens de politie heeft de verkrachter zich waarschijnlijk aan de achterkant van de speelplaats opgehouden, bij de heuvel naar de A12. Mogelijk is de verdachte daarover komen aanlopen of vertrokken.