Koppers verlengt contract bij Ajax

Niels (DerMeister)

Dico Koppers heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot medio 2015. Eerder wisten de Amsterdammers ook jeugdspelers Mike Busse, Djavan Anderson en Elton Acolatse langer aan zich te binden.

Koppers, die dit seizoen vanwege blessures een aantal keren bij de A-selectie zat, is blij met zijn contract. "Dit is mijn tweede contract bij Ajax. Het geeft me een heel goed gevoel dat de club zoveel vertrouwen in me heeft. Ik heb een belangrijk seizoen achter de rug waarin ik mijn debuut in Ajax 1 heb gemaakt. Het kan allemaal nog veel beter, maar daar toch voelt dit contract als beloning voor de afgelopen periode"

Dit seizoen speelde Koppers acht duels in het eerste elftal van Ajax. Verder maakte hij vooral bij Jong Ajax speelminuten. "Dan is het belangrijk dat je de focus houdt. Zoiets is niet altijd even makkelijk, zeker niet als je net een paar keer met het eerste hebt meegespeeld. Jong Ajax-coach Gery Vink is echter een echte motivator die je dan het perspectief voorhoudt. Zodra er iemand bij Ajax 1 geblesseerd raakt, moet ik er staan."

Ajax-trainer Frank de Boer is blij met de contractverlenging van Koppers. "Dico heeft zich goed gemanifesteerd. Hij heeft dit seizoen echt stappen gemaakt. Als exponent van de Ajax-opleiding kunnen we hem goed gebruiken. Er zit nog veel rek in."