OM eist contactverbod tegen ex Kamphues

Redactie

Het Openbaar Ministerie wil dat de ex van Rob Kamphues drie jaar lang geen contact opneemt met de presentator, ook niet via social media. Ook moet Mona-Liza Machado, die in augustus beviel van Kamphues' dochter, mogelijk een werkstraf van tweehonderd uur uitvoeren.

Justitie eiste vrijdag daarnaast een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een proeftijd van drie jaar tegen Machado. De proeftijd is een jaar langer dan gebruikelijk, omdat de officier van justitie de kans op herhaling 'zeer aanwezig' acht, laat een woordvoerder van het OM weten.

De zaak tegen Machado werd vrijdag nogmaals aangehouden omdat ze 'nogal lang van stof is'. Haar advocaat Peter Plasman moest door naar een volgende zitting en had geen tijd voor het pleidooi. Dat vindt daardoor pas donderdag plaats.

Machado en Kamphues hadden een kortstondige relatie, die in augustus resulteerde in de komst van dochter Monica-Louise. Uit een DNA-test bleek dat Kamphues inderdaad de vader van het meisje is. Nadat de presentator de relatie verbrak, viel Machado hem lange tijd lastig.