Lintje voor 3429 Nederlanders

Redactie

Bij de jaarlijkse lintjesregen ter gelegenheid van Koninginnedag zijn dit jaar in totaal 3429 onderscheidingen verleend, 72 meer dan vorig jaar. Dat heeft het Kapittel voor de Civiele Orden gemeld.

In totaal zijn 3418 mensen gedecoreerd in de Orde van Oranje-Nassau en elf personen in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Onder de gelauwerden zijn 1194 vrouwen, iets meer dan een derde van het totaal.

Zoals ieder jaar is ook een aantal bekende Nederlanders onderscheiden. Onder hen Carry Tefsen en Frits Barend. De oudste gedecoreerde is dit jaar de 94-jarige L.C Bovens uit Rotterdam, vanaf 1971 administrateur bij de Koninklijke Scherpschuttersvereniging Rotterdam. De jongste is de 24-jarige Rotterdammer Dwayne Kemp van het Nederlandse honkbalteam.

De onderscheidingen zijn een erkenning van verdiensten voor de Nederlandse samenleving. De meeste lintjes gaan traditiegetrouw naar vrijwilligers. Dit jaar zijn dat 3359 lintjes.

Bij het Kapittel voor de Civiele Orden zijn dit jaar 3776 mensen voorgedragen voor een lintje. Van deze aanvragen zijn 347 afgewezen.