[Upd] Guardiola vertrekt bij FC Barcelona

André

Josep Guardiola vertrekt mogelijk aan het einde van het lopende seizoen. FC Barcelona heeft om 12.00 uur een persconferentie ingelast. Hier zal volgens persbureau Reuters het vertrek van de succescoach van Barcelona bekend worden gemaakt. Guardiola zou gisteren al zijn vertrek bekend hebben gemaakt aan clubvoorzitter Sandro Rossell.

De eerste training van de ploeg sinds de uitschakeling in de Champions League tegen Chelsea was om elf uur. Voorafgaand aan de oefensessie heeft Guardiola zijn vertrek aan de spelersgroep meegedeeld meldt Marca.

Gisteren werd door verschillende media gemeld dat het bestuur van Barcelona een blanco cheque had aangeboden aan de trainer. Guardiola mocht dan zelf de selectie samenstellen voor het komende seizoen. Dit bod heeft er echter niet voor gezorgd dat de trainer voor een langer verblijf in Camp Nou koos. 

Update 12.01 uur

Goal.com meldt zonet dat de persconferentie uitgesteld is tot 13:30 uur.

Update 13.39 uur

Josep Guardiola vertrekt na dit seizoen bij FC Barcelona. Tijdens de persconferentie liet Guardiola weten dat hij zijn aflopende contract bij de Catalaanse ploeg niet zal verlengen. In de persruimte waren ook veel spelers aanwezig, waaronder Viktor Valdés, Andrés Iniesta, Dani Alves, Gerard Pique, Carles Puyol, Xavi, Cesc Fabregas en Sergio Busquets. De spelers leken moeite te hebben met de beslissing met Guardiola. Zo keek Xavi meer naar beneden dan dat hij in de richting van Guardiola keek.

Guardiola, die tijdens het begin van de persconferentie ietswat emotioneel overkwam, won als trainer van Barcelona maar liefst dertien prijzen met de ploeg. Dit seizoen verspeelde hij echter met Barcelona twee hoofdprijzen. Afgelopen weekend werd in eigen huis met 1-2 van Real Madrid verloren, waardoor de titelstrijd in Spanje zo goed als beslist is. Deze week werd de ploeg in de Champions League uitgeschakeld door Chelsea.

Josep Guardiola vertrekt bij FC Barcelona (Foto: Pro Shots)

"Ik heb een fantastische tijd gehad bij Barcelona, maar de tijd om op te stappen is nu een feit", liet Guardiola weten tijdens de persconferentie. "Soms is het niet meer mogelijk om beter te worden. Ik denk dat de successen met Barcelona niet meer te overtreffen zijn. Het is tijd voor een nieuwe trainer bij de club. We hebben zo lang aan de top gestaan. Daar moet je alleen maar trots op zijn. Aan al het goede komt een einde, zo ook nu."

"Barcelona is een club die altijd groot zal blijven. De club is zo enorm groot. Ik ben heel dankbaar voor de kans die ik heb gekregen en wil ook de spelers bedanken hiervoor", besloot Guardiola, die vervolgens een applaus kreeg vanuit de perszaal.

Update 13.52 uur

Sandro Rosell, voorzitter van FC Barcelona, had lovende woorden over voor Guardiola: "We willen Pep nogmaals bedanken. Hij heeft de ploeg buitenaards voetbal laten spelen. Het systeem is onder hem tot in perfectie uitgevoerd. De prijzenkast is door Pep enorm uitgebreid. Als club moeten we nu verder kijken, maar blikken we terug op een legendarisch tijdperk."