Van Wolfswinkel: "Balen, maar wel trots"

Boris (borisz)

Ricky van Wolfswinkel was erg teleurgesteld na de uitschakeling van zijn ploeg Sporting CP tegen Athletic de Bilbao. Toch heerst er ook wel een gevoel van trots.

Na afloop van de 3-1 nederlaag in San Mamés sprak Van Wolfswinkel met RTL 7 over de uitschakeling. "Je bent eigenlijk zo dichtbij en het scheelt maar één goal. Het is erg jammer dat je het niet haalt, maar we hebben een fantastische weg afgelegd."

De Nederlandse spits was realistisch over de wedstrijd tegen de Basken. "Athletic was gewoon beter deze wedstrijd, zeker de tweede helft." Van Wolfswinkel kreeg tegen Bilbao een gele kaart en was daardoor geschorst mocht zijn ploeg de finale halen.

"Ja dat was al vroeg, dus het begon lekker inderdaad", vervolgt de spits. "Misschien een beetje dom, misschien niet. Het ging allemaal vrij snel." Vervolgens hield de aanvaller zijn ploeg nog in de race door de 1-1 te maken. "Je maakt zelf nog de gelijkmaker, maar het mocht uiteindelijk niet meer baten. In de tweede helft zijn we eigenlijk niet aan voetballen toegekomen."

Van Wolfswinkel baalde na afloop uiteraard over de uitschakeling, maar keek ook met een goed gevoel terug op de Europese campagne. "We zijn ergens wel heel trots natuurlijk, maar op dit moment overheerst de teleurstelling. We hebben een goede weg afgelegd en grote teams uitgeschakeld."