Lammers snapt niets van keuze Excelsior

Redactie

Excelsior-trainer John Lammers is met stomheid geslagen nu hij na dit seizoen zonder club komt te zitten. Hij kreeg van de clubleiding te horen dat er geen plek meer voor hem is.

Algemeen directeur Simon Kelder zette Lammers eigenhandig op straat. De oefenmeester zou niet in het plaatje voor de toekomst passen. "Hij heeft dit besloten samen met commercieel manager Ferry de Haan en medewerker Wouter Gudde, maar die weten niet hoe ik werk", stelt de trainer tegenover Voetbal International. "Voor de spelers, de trainers en medische staf kwam de beslissing ook als een volslagen verrassing."

Voor de coach is de mededeling extra zuur, omdat Kelder eerst nog meldde erg tevreden te zijn over zijn functioneren. "Ze waren blij met de ontwikkeling van spelers en hoe ik de club naar buiten toe vertegenwoordig. Maar toch zoeken ze iemand anders. Voor mij is dat moeilijk te rijmen: je doet alles goed en toch moet je weg. Ik vind het teleurstellend."

Lammers kreeg aan het begin van het seizoen de kans om Excelsior voor lijfsbehoud in de Eredivisie te behoeden. Met een op veel plekken gewijzigd elftal slaagde hij daar echter amper in. De Kralingers spelen aan het einde van het seizoen play-offs voor promotie/degradatie óf degraderen direct naar de Jupiler League.