McCoist vreest voor einde Glasgow Rangers

Jeffrey

Glasgow Rangers-manager Ally McCoist is furieus. De Schotse grootmacht kreeg een transferverbod opgelegd door de Schotse voetbalbond.

De oefenmeester vreest voor de doodsteek van de club. "Ik ben geschrokken van de manier waarop deze zogenaamd onafhankelijke groep iets over de club heeft beslist. Wie zijn zij dan wel? Deze beslissing kan het einde betekenen voor onze club", vertelt hij kwaad tegenover de BBC. "Ik ben supporter van de Rangers en de fans hebben het recht op transparantie. Zij moeten weten wie over de club beslist."

Door de vele schulden van The Gers wordt de ploeg mogelijk teruggeplaatst naar de derde divisie van Schotland. De manager sluit niet uit dat de Rangers deze stap vrijwillig zetten. "Het zou een drastische beslissing zijn die een grote invloed zou hebben op het Schotse voetbal. Als men zo blijft doorgaan met het opleggen van sancties aan de club en we ons niet kunnen verdedigen is het misschien wel het juiste om te doen."

Het transferverbod houdt in dat de ploeg uit Glasow een jaar lang geen spelers mag kopen of verkopen. Daarnaast moet de club een boete van om en nabij 200.000 euro betalen aan de Schotse voetbalbond. Tevens staat er een miljoenenschuld open bij de Schotse belastingdienst.