[upd]Geen Wales in UEFA Euro 2012

Oscar.

Update: Niet alleen voor Wales, maar EA heeft voor meer dan de helft van de teams geen licentie en dus geen echte namen voor deze teams. Landen zonder licentie zijn onder andere het gastland Oekraïne, Slowakije, Estland en Macedonië. Ook zou de update voor crashes zorgen bij het opstarten van het spel. EA laat weten via twitter weten dat ze dit probleem aan het onderzoeken zijn. 

Origineel: EA heeft ervoor gekozen om geen licentie voor de namen te nemen, waardoor er geen officiële namen gebruikt mogen worden in UEFA Euro 2012. Nu moeten spelers het doen met verzonnen namen zoals Aaron Rumsey en Craig Belmont. Dit leidde al eerder tot een massale boycot van het spel in Wales.

"I don't know why but maybe the people at FIFA no longer see us as a footballing nation and think we are no longer worthy of a place in the game," reageerde een boze fan op het nieuws. Elk jaar onderhandelt EA met de belanghebbende organisaties over de rechten en kennelijk is EA niet tot een overeenkomst gekomen met de voetbalorganisatie van Wales.

UEFA Euro 2012 is een uitbreidingspakket voor FIFA 12.