Loting OS koppelt Britten aan Uruguay

Boris (borisz)

In Londen is vandaag de loting verricht voor het olympische voetbaltoernooi. Gastheer Groot-Brittannië neemt het op tegen Uruguay. De formatie van bondscoach Stuart Pearce, eveneens interim-coach van de nationale ploeg van Engeland, ontmoet naast Uruguay ook Senegal en de Verenigde Arabische Emiraten. De kans bestaat dat bij Uruguay Luis Suarez en Diego Forlán als dispensatiespelers in actie komen tegen het team van Groot-Brittannië.

Pearce heeft ook een lijst gemaakt van mogelijke dispensatiespelers. Eén van hen is de 36-jarige David Beckham. De bondscoach bekijkt binnenkort of hij de routinier van LA Galaxy een toegevoegde waarde vindt. "Beckham is een groot ambassadeur van ons land en de Spelen, maar ik selecteer spelen op hun kwaliteiten."

"Ik ga binnenkort naar de Verenigde Staten om zien in wat voor vorm Beckham steekt", aldus Pearce tegen Engelse media. Groot-Brittannië lijkt twee grote concurrenten te hebben voor het goud. Brazilië ontmoet Egypte Wit-Rusland en Nieuw-Zeeland. Spanje treft Japan, Honduras en Marokko. Het toernooi begint op 26 juli.

Jong Oranje is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen omdat in de play-offs voor het EK onder 21 november 2010 verloren werd van Oekraïne. 

Groep A Groep B Groep C Groep D
Groot-Brittanië Mexico Brazilië Spanje
Senegal Zuid-Korea Egypte Japan
Verenigde Arabische Emiraten Gabon Wit-Rusland Honduras
Uruguay Zwitserland Nieuw-Zeeland Marokko