Ferrari wil in Spanje grote stap voorwaarts maken

Peterselieman

Het Formule 1-seizoen 2012 verloopt nog niet zoals Ferrari gehoopt had. Coureur Fernando Alonso won de Grand Prix van Maleisië, maar de Italianen weten dat de bolide veel snelheid en tractie tekort komt. Daarom zal er in Spanje een grote update voor de F2012 geïntroduceerd worden.

"De eerste vier races van het seizoen stonden voor ons in het teken van het beperken van de schade. Maar als we dit jaar nog om de titel willen meedoen, zullen we nu een grote stap voorwaarts moeten zetten ten opzichte van de anderen. We zijn op alle fronten hard aan het werk om dat voor elkaar te krijgen en ik hoop dat we snel de eerste resultaten van onze inspanningen zullen zien. Het wordt echter niet gemakkelijk. De concurrentie is erg sterk en zal de komende weken ongetwijfeld ook progressie boeken. We zullen ons huiswerk beter moeten zien te doen dan zij," zei technisch directeur Pat Fry na de race in Bahrein.

In dat land werd Alonso zevende en Felipe Massa negende. "Dit resultaat is representatief voor hoe we er nu voor staan. We kunnen er niet tevreden mee zijn, maar we wisten van tevoren dat de eerste races niet eenvoudig zouden worden. De start van de race en de eerste ronde waren onze beste kans om nog wat plekjes goed te maken en beide coureurs zijn daar ook in geslaagd. Daarna hadden Fernando en Felipe een redelijk normale race. Ik denk dat we niet veel dingen anders hadden kunnen doen met de strategie."

Gelukkig voor Ferrari zit er nu een gat van drie weken tussen de Grand Prix van Bahrein en die van Spanje. Tussendoor zal er begin mei nog drie dagen getest kunnen worden op Mugello waarbij nieuwe onderdelen voor Spanje alvast aan de tand kunnen worden gevoeld.