Gesink vertrekt naar Californië

Peterselieman

Wielrenner Robert Gesink heeft een rustperiode van één week ingelast. De Rabobank-renner zal daarna in Californië een trainingsstage van twaalf dagen af gaan werken in de aanloop naar de Ronde van Californië die op 13 mei van start zal gaan.

"Nadat hij ziek de Ronde van het Baskenland moest verlaten, hebben we Californië in zijn programma opgenomen. Robert heeft die wedstrijddagen nog nodig. Daarbij zitten in die ronde een aantal etappes die hem goed liggen. Het is ook belangrijk dat hij in de aanloop naar de Tour de France een uitslag neerzet," zei Rabobank-coach Louis Delahaije.

De Nederlandse renner hield een goed gevoel aan de heuvelklassiekers over. "Voor de klassiekers was Robert voor mij nog een groot vraagteken. We wisten voor de winter al dat het halen van de klassiekers met zijn dubbele beenbreuk een hele uitdaging ging worden. Robert is er in geslaagd om alle drie die wedstrijden uit te rijden. Het kon helemaal niks worden of top tien."

In de Amstel Gold Race haakte Gesink op twintig kilometer voor de streep op de Fromberg af en in de Waalse Pijl zat hij door gebrek aan zelfvertrouwen te ver achteraan bij de Muur van Huy. "Anders had hij daar top vijftien gereden. In Luik was Robert echt op. Hij is toe aan een mentale stop. Hou er rekening mee dat hij vanaf september aan het revalideren is. Ik denk dat hij opnieuw een belangrijke stap heeft gezet."